DELA
Foto: Jonas Edsvik

Flygbolag i kris

Flygbolaget Nextjet befinner sig i en ekonomisk kris. Företagets revisor tvivlar på att företaget kan fortsätta sin verksamhet.
Det svenska flygbolaget Nextjet, som bland annat trafikerar mellan Mariehamn-Stockholm och Mariehamn-Åbo, har ekonomiska svårigheter. Detta rapporterar SVT Västerbotten.

Nextjet gjorde under fjolåret en förlust på 18 miljoner kronor och företagets revisor är nu skeptisk till bolagets överlevnad.

– I en ovanligt skarpt formulerad kommentar skriver revisorn att ”det finns väsentliga osäkerhetsfaktorer som kan leda till betydande tvivel om bolagets förmåga att fortsätta sin verksamhet”, skriver SVT.

Revisorn anmärker på att bolaget vid flera tillfällen dröjt med att betala moms och arbetsgivaravgifter.

Nextjets pressansvarige Henning Lindberg tror i motsats till revisorn att bolaget har en ljus framtid.

– Bolagen och dess affärer har goda utsikter men har genomgått många tuffa utmaningar det senaste året. Det finns även framåt ett antal utmaningar som bolagen redan nu ser men är fast beslutna att ta sig an. Det handlar såväl om en uppdatering av flygplansflottan som hanteringen av en eventuell flygskatt. Bolagen planerar att lansera ny trafik på nya marknader där bolagen kan etablera sig i större omfattning, skriver han till SVT.

Han skriver också att Nextjets nya ägare har skjutit till kapital.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!