DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>BLEV ANTASTAD En 9-årig flicka antastades av en äldre man i slutet av maj i fjol i Mariehamn. Bilden är arrangerad.

Flicka utsattes för sexuella närmanden

Den 9-åriga flickan var på väg hem från skolan när en äldre man tog kontakt och lockade in henne på en gård och in i en tillfällig byggnad.

Där utsattes hon för sexuella närmanden.
Händelsen inträffade i slutet av maj i fjol i Mariehamn. I går hölls rättegången mot mannen som åtalades för att ha utsatt flickan för sexuell handling alternativt ärekränkning eller förnedring.

Enligt åklagaren hade flickan varit på väg hem från skolan när mannen började prata med henne, frågade om betyg och hur det gick i skolan och annat allmänt. Efter det bjöd han in henne till sin gård för att titta på bilar och sedan hade han bett henne lyfta en teve inne i en tillfällig byggnad på gården.

Där hade mannen enligt åklagaren smekt flickan på benet, tagit på sitt eget könsorgan ovanpå byxorna, frågat om färgen på henens könshår och kommenterar hennes kjollängd, vikt, utseende och fysiska mognad. Han uppgavs ha sagt till 9-åringen ”en kvinna som dig skulle jag vilja ha men när du är femton år är jag för gammal”.

Flickan tyckte det var obehagligt, blev rädd och gick därifrån.

– Handlingarna hade en väsentlig sexuell innebörd, helt olämpligt för en nioåring, sa åklagaren.

När mannen väl kom till tingsrätten – efter två telefonpåminnelser som ledde till att starten för rättegången sköts upp en timme – medgav han det mesta i åtalet.

– Det stämmer i stora drag, sa han.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!