DELA
Foto: Jonas Edsvik

Flera personer hotade butikspersonal

Under lördagskvällen tillkallades polisen till en matvarubutik i Jomala då flera personer uppträtt hotfullt mot butikspersonalen. Polisen avlägsnade personerna från affären.

Polisen fick in en anmälan om ett misstänkt rattfylleri i Mariehamn. Föraren påträffades i Lemland och blåste mycket riktigt över den tillåtna gränsen. Personen greps för ”utförande av förundersökningsåtgärder” och misstänks för rattfylleri, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Under samma natt fick polisen in ett annat tips om ett fordon som framfördes osäkert i Mariehamn. Polisen påträffade fordonet och det visade sig att föraren var nykter, men inte hade laglig rätt att köra. ”Vid närmare kontroll visade det sig att föraren var ute och övningskörde, dock utan att alla förutsättningar var uppfyllda vilket resulterade i en böteslapp om olovlig körning och ett interimistiskt körförbud”, skriver polisen.

I Mariehamn gav polisen böter åt två andra förare. Till en som körde med ett obesiktigat fordon och till annan som saknade ”föreskriven belysning” och som inte hade betalat fordonsskatten.