DELA
Foto: Jonas Edsvik

Flera fortkörningar i helgen

Det gick undan på de åländska vägarna i helgen.

Hela sju fortkörningar upptäcktes av polisen.

Dessutom upptäcktes brister i skicket på en moped.

 

 
En förare körde 91 km/h över Marsunds bro i Hammarland under lördagen och delgavs en strafforder. Hastighetsbegränsningen på bron är 70 km/h.

Tre misstänkta trafiksyndare påträffades på Västra Ytternäsvägen i Mariehamn, också detta under lördagen. Ett fordon framfördes i 78 km/h och ett annat i 71 km/h på vägen, där högsta tillåtna hastighet är 50 km/h. På samma väg kontrollerade polisen skicket på en moped, och några brister upptäcktes. Föraren delgavs en strafforder och hens föräldrar kontaktades, då hen inte var myndig.

I Lemland Nåtö möttes polisen av en personbil som körde 94 km/h. Hastighetsbegränsningen där är 70 km/h och föraren delgavs därför en strafforder.

Fortkörningar fortsatte

Också under söndagen påträffades ett par trafikförseelser. En förare körde 63 km/h med en personbil på landsväg 1 i Mariehamn, där hastighetsbegränsningen är 50 km/h. För detta tilldelades föraren en ordningsbot på 85 euro.

En ordningsbot på 115 euro fick en personbilsförare som körde 66 km/h på Godbyvägen i Jomala. Högsta tillåtna hastighet där är 50 km/h.