DELA

Flera fall av misshandel under nyårsnatten

Det blev en stökig nyårsnatt för polisen och man konstaterar i ett pressmeddelande att alkohol har varit en gemensam nämnare i de flesta av uppdragen.

Polisen fick in två anmälningar om våld i nära relation, ett fall i Finström och ett i Mariehamn. I båda fallen hade en person misshandlat sin respektive och de båda greps av polisen.

Man fick också in anmälningar om en hotfull person i två olika bostäder i Hammarland. Båda personerna greps av polisen.

En person betedde sig störande på ett serveringsställe. Hen greps och fick tillbringa natten på polisstationen.

Polisen kallades också till flera högljudda hemmafester i och runt Mariehamn. Uppmaningar om att sänka volymen räckte som åtgärd.

En restaurang visade sig ha ett serveringstillstånd som löpt ut, men trots detta serverat alkoholhaltiga drycker. Ansvarig krögare är misstänkt för alkholförseelse och serveringspersonal fick bära ut redan serverad alkoholdryck igen.

Ett sophus började brinna i Mariehamn, med fyrverkerier som trolig orsak. Brandkåren ryckte ut och släckte elden.

Ett gäng ungdomar sköt raketer efter tillåten tid i Mariehamn. När polisen kom till platsen sprang ungdomarna iväg, men man kom ikapp en av dem efter en kort språngmarsch. Personen är misstänkt för brott mot bestämmelserna om explosiva varor, samt tredska mot polis då hen inte lydde polisens befallning om att stanna.

Polisen gjorde dessutom flera rattfyllerikontroller. Vid en kontroll på Svibybron blåste en förare positivt. Ett precisionstest visade 1,66 promille alkohol och föraren är därmed misstänkt för grovt rattfylleri. Hen fick ett interimistiskt körförbud och polisen omhändertog körkortet.