DELA

Flera barnskyddsanmälningar av polisen

Polisen rapporterar om två fall i helgen där man upprättat barnskyddsanmälningar efter att omyndiga personer begått brott.

Det ena inträffade ombord på en färja. En omyndig person tog en flaska sprit i taxfreebutiken ombord, drack ur flaskan och lämnade sedan flaskan i butiken. Förutom anmälan till berörda myndigheter fick personen böter direkt på plats.

En omyndig påträffades även då polisen åkte till en lägenhet i centrala Mariehamn, efter anmälan om att det pågick en väldigt högljudd fest. När patrullen kom till platsen var det cirka 20 personer som festade. Lägenheten tömdes ”så övriga i huset skulle kunna sova”.

Det visade sig att en ung person gav polisen felaktiga uppgifter både vad gällde personnummer och bostadsort. Detta ledde till att hen fick böter och polisen skickade in en anmälan till barnskyddet.

Polisen rapporterar även att man i helgen kallades till en lägenhet.  ”En berusad person som somnat i fel lägenhet, när patrullen kom till platsen vaknade personen och kunde ta sig hem för egen maskin.”

Anna Björkroos