DELA
Foto: Joakim Holmström<07_Bildrubrik>ÖVERVAKNING Många åkte fast i polisens trafikövervakning i går. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Flera åkte fast i polisens trafikövervakning

Polisen fick mycket att göra under sin trafikövervakning i går. Flera bilister stoppades för fortkörning eller obetald fordonsskatt.

I Jomala Björsby fick en förare 18 dagsböter för att ha kört 89 km/h genom Björsby korsning där hastighetsbegränsningen är 70 km/h. När polisen granskade fordonet upptäcktes det att fordonsskatten var obetald och registerskyltarna avlägsnades därför.

 På Österleden i Mariehamn delgav polisen en ordningsbot för trafikförseelse då en bilist kört 69 km/h på 50-väg.

I Hammarland, Kattby påträffade polisen en personbil vars kontrollbesiktning inte var godkänd. Åtta dagsböter delades ut och bilen sattes i körförbud.

 15 dagböter delgavs efter att polisen misstänkt trafikbrottet äventyrande av trafiksäkerheten då ett fordon kördes i 111 km/h på 90-väg. När polisen granskade fordonet uppdagades att Motorfordonsbyrån konstaterat att bromsarnas effekt var för dålig, och därför underkänt fordonet som belagts med körförbud. Polisen avlägsnade registerskyltarna och dessa återfås efter att personbilen blivit besiktad och godkänd.

På Nya Godbyvägen bland rondellerna i Jomala noterade polisen ett fordon som kördes i 65 km/h där hastighetsbegränsningen är 50 km/h. Föraren delgavs en bot på 85 euro.

Vid fyratiden stoppade polisen ett fordon där man upptäckte att fordonsskatten inte var betald. Vid närmare granskning av föraren visade det sig att denne var efterlyst i riket.

Polisen fick även rycka ut till en rådjursolycka på Lemlandsvägen strax innan klockan 20 i går kväll. Ingen person skadades men bilen fick plåtskador. Någon behövde också hjälp då en berusad man behövde tas om hand och personen avlägsnades från den privata fastigheten i Mariehamn av polisen.

Eftersom vintern inte verkar vilja ta slut uppmanar också polisen alla bilister att kontrollera sina vinterdäck då de bara vintervägarna kan ha skadat dubbdäcken.

Bilden ovan är tagen vid en tidigare trafikkontroll.