DELA
Foto: PressbildVANN Crosskey vann prestigefyllt pris i Helsingfors.

Fin utmärkelse till Crosskey

Crosskeys datamigrationsprojekt som sammanförde S-Banken, LähiTapiola Bank och FIM har vunnit utmärkelsen Årets bästa IT-projekt på Management Events Executive IT-event i Helsingfors.
Projektet omfattade sammanslagningen av banksystemen och all kunddata då S-Banken, LähiTapiola Bank och FIM fusionerades och bildade den nya S-Banken år 2015.

– Vi är otroligt glada över det fina erkännandet som vi fått. Projektet har sysselsatt vårt team i ett och ett halvt års tid. Vi kan tacka både S-Banken och våra egna experter för dessa framgångar. Båda parterna har samarbetat fint och tillsammans har vi genomfört ett mycket lyckat datamigrationsprojekt, berättar Heidi Wik, Business Area Manager på Crosskey i ett pressmeddelande.

Projektet med att kombinera IT-systemen och all kunddata för S-Banken genomfördes av Crosskey som S-Banken har samarbetat med sedan banken grundades år 2007.

Priset delades ut under evenemanget 600Minutes Executive IT som anordnades av Management Events den 16 mars. Publiken bestod av IT-chefer från finländska TOP500-företag och det var också de som röstade fram vinnaren.

Samtidigt ingår Sparbankernas Kort AB och Crosskey en långsiktig affärsrelation där Crosskey levererar en helhetstjänst för att stöda Sparbankernas Kort ABs hela kortaffär. Affären innefattar bland annat kortutgivning, auktoriseringar, transaktioner och fakturering.