DELA
Foto: Stefan Öhberg
Fifax vd Samppa Ruohtula, här vid anläggningen i Eckerö.

Fifax får hållbarhetsmärkning

Fifax landbaserade fiskodling i Eckerö har, som första odlingen i Finland, erhållit ASC -certifikatet för hållbara metoder i vattenbruk.

Det här berättar fiskodlingsbolaget i ett pressmeddelande idag, onsdag.

ASC beskrivs som det världsledande certifikatet för hållbart odlad fisk. Enligt Fifax ökar efterfrågan på ASC-certifierad fisk globalt, men certifierade odlingar är fortfarande mycket sällsynta i Östersjöområdet.

”Vi är den första fiskodlingen som har fått det här certifikatet i det norra Östersjöområdet, och vi tror att det kommer att förstärka konkurrenskraften hos våra produkter. Samtidigt är det ett tack för det kompromisslösa arbetet som gjort oss till en pionjär inom hållbar landbaserad fiskodling”, säger Samppa Ruohtula, vd för Fifax i pressmeddelandet.

ASC är en oberoende internationell ideell organisation grundad av Världsnaturfonden (WWF) samt Sustainable Trade Initiative (IDH).

Fifax produktionsanläggning ligger i Eckerö och man odlar regnbågslax.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp