DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>SMÄLL I RUTAN Motorhuven flög upp och krossade vindrutan. Det unga paret i bilen hade tur som klarade smällen. Den 18-åriga bilägaren hade precis innan fått bilen besiktigad och fått anmärkning på huvlåset men ingen information om att låset lämnats öppet efter besiktningen.

Fick motorhuven i rutan – direkt efter besiktning

Färden mot Godby förra veckan kunde ha slutat riktigt illa för det unga paret som nyss hade lämnat bilbesiktningen.

Plötsligt åkte motorhuven upp med en smäll och krossade vindrutan.
Bilägaren hade besiktningstid på förmiddagen in onsdags. Han körde dit bilen, betalade för besiktningen och satt och väntade i väntrummet medan besiktningsmannen tog hand om bilen.

– När han var klar kom han in och sa att jag fick anmärkning på motorhuvslåset och lite andra anmärkningar. Sen gick jag ut och min flickvän och jag satte oss i bilen och jag körde iväg.

Efter några varv på stan körde paret ut mot Godby. Strax norr om Kantarellen, när han hade gasat upp farten till 80-90 km, flög motorhuven upp, krossade vindrutan och skymde sikten nästan helt.

Smäll mot knäna

– Det gick på en sekund och det blev ett otroligt tryck av farten. Som tur var hölls motorhuven på. Den kunde ha flugit iväg på någon annan bil eller kommit in i bilen, säger 18-åringen.

Flickvännen satt med knäna mot instrumentbrädan och fick en ordentlig smäll mot knäskålarna när huven dundrade upp. Till all tur lyckades föraren få stopp på bilen utan att det hände något värre.

– Det kunde ha gått hur illa som helst. Färden kunde ha slutat med en vurpa in i skogen.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!