DELA
Foto: Jonas Edsvik

Fest slutade med barnskyddsanmälan

Under natten till söndagen fick polisen in en anmälan om en störande fest i ett lägenhetshus i Mariehamn. När polisen kom till platsen kunde man konstatera att minderåriga personer var med på festen och att alkohol konsumerades. ”Festen avslutades, målsmän kontaktades och en barnskyddsanmälan har upprättats”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

I samband med att det blev stängningsdags för en krog i Mariehamn natten till söndagen fick polisen prata med personer som störde ordningen. Ingen anmälan över händelsen upprättades. Ordningsvakterna vid en krog begärde assistans av polisen då en person vägrade lämna området. Polisen pratade med personen som därefter gav sig i väg.

En person i Jomala hörde av sig till polisen för att någon ryckte i ytterdörren till hens bostad. När polisen kom till platsen hade den ovälkomna gästen lämnat platsen.

Under natten till söndagen grep polisen en person för att skydda denne på basen av polislagen. Vad det närmare rör sig om kan polisen inte berätta. (ff)