DELA
Foto: Stefan Öhberg

Fastighetsverket vill börja bygga polishuset

Fastighetsverket har begärt verkställighetstillstånd i marknadsdomstolen för att få påbörja bygget av polishuset. Detta trots att byggnadsfirma Hans Mattsson har yrkat om rättelse. Men det är för dyrt att vänta, konstaterar man.
Obetalda skatter satte tidigare stopp för Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som huvudentreprenör för polishusbygget. Fastighetsverket bedömde att företagets ekonomiska situation inte är tillräckligt stabil. Man lät då istället Ålands Bygg Ab få uppdraget. Samtidigt har Fastighetsverket hela tiden bedömt att risken för besvär finns och därför förberett en ansökan om verkställighetstillstånd, vilket nu inlämnats till marknadsdomstolen.

Fastighetsverket skriver i ett pressmeddelande att man inte anser att ett beviljande av verkställighetstillstånd för att påbörja entreprenaden med det nya polishuset orsakar Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab större skada än den nytta som en beviljad verkställighet medför för medborgarna, polismyndigheten, Fastighetsverket och landskapet Åland samt de övriga entreprenörerna som ska utföra entreprenaden. Man konstaterar att polisens verksamhet i tillfälliga lokaler tidsmässigt bör begränsas.

– I dialog med vår kund polisen och för att spara pengar så har vi kommit fram till den här lösningen, säger Stefan Rumander, vd på Landskapets fastighetsverk.