DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ex-minister vill ha med Åland i hållbarhetsprojekt

Kristina Persson, före detta minister i Sveriges regering, vill genom sin tankesmedja Global utmaning ha med Åland i ett nytt projekt.

– Projektet är i idéstadiet ännu, säger hon.
Den tidigare socialdemokratiska framtidsministern Kristina Persson satt i Sveriges regering år 2014 till 2016 och var år 2014 enligt Aftonbladet Sveriges rikaste minister.

Förra veckan var hon på Åland för att delta i Kastelholmssamtalen som ordandes av Ålands fredsinstitut och det var i samband med det som hon träffade Utvecklings- och hållbarhetsrådet som utgör en del av nätverket Bärkraft.ax.

Rådet utgörs av bland andra lantråd Katrin Sjögren (Lib) och minister Camilla Gunell (S), vilka var med på mötet.

– Vi diskuterade FN:s Agenda 2030 som Åland redan har kommit långt med. Det var spännande för mig att se, säger Kristina Persson.

Tankesmedjan Global utmaning, som startades av Kristina Persson, driver nu ett nordiskt projekt om hållbar utveckling. Nu har hon en tanke om att involvera Åland med tankesmedjan.

– Projektet är i idéstadiet ännu, men vi skulle kunna bidra med att organisera möten mellan partners för hållbar utveckling, till exempel Åland och nordiska kommuner.

Läs mer i måndagens Nya Åland!