DELA

Stort behov av spelar-förstärkning

FOTBOLL. ÅU kämpar i uppförsbacke. Behovet av spelarförstärkning är stort men pengar saknas. Oron växer när transferfönstrets stängning närmar sig.
– Vi jobbar så hårt vi kan på att försöka hitta pengar, säger klubbens sportchef Mikael Virta.

Det var under den senaste helgens ligamatch mot ONS som ÅU:s svåra spelarsituation blev extra tydlig. Med nyckelspelare som Sarah Troccoli, Dana Leskinen och Anna Westerlund borta – samt en tunn bänk – klarade Åland United inte av att ta mer än en poäng i matchen mot nästjumbon – en match tabellfyran borde ha vunnit med råge. Att klubben är i stort behov av spelarförstärkning är tydligt, men i nuläget ser det inte ljust ut.
– Vi skulle absolut vilja förstärka laget till hösten men just nu finns inte några pengar, säger ÅU:s sportchef Mikael Virta när Nya Åland frågar om transfer-läget.
Kamp mot klockan
Över halva tiden av transferfönstret har gått och klubben arbetar nu framför allt mot klockan. Man har bara en dryg vecka på sig att göra klart med ett nytt spelarkontrakt.
– Vi jobbar så hårt vi kan på att försöka hitta pengar men det går ärligt talat inget vidare, säger Virta.
Hur mycket pengar skulle behövas för att ni skulle kunna ta in en till spelare?
– Vi skulle behöva 6 500 euro för att kunna ha chans att hitta och förhoppningsvis ta in en spelare.
Ni fick 10 000 euro för Anna Westerlunds medverkan i EM – är inte det pengar som skulle kunna sättas på en ny spelare?
– Det var otroligt välbehövliga pengar men de måste i första hand gå till andra utgifter.
I nuläget har ÅU 20 kontrakterade spelare. Efter sommaruppehållet meddelade klubben att Dominique Bond-Flasza inte kommer att spela klart säsongen med ÅU på grund av en skada. I övrigt är Dana Leskinen ännu borta på obestämt tid och så även Louise Andersson.

Linn Ekebom
linn.ekebom@nyan.ax
tfn 528 462