DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>VILL STANNA Rasmus Basilier vill gärna jobba kvar som kommundirektör i Eckerö – åtminstone under ytterligare två månaders prövotid.

Eckerö bordlade direktörsfrågan

Det finns alltför många frågetecken kring en eventuell uppsägning av kommundirektör Rasmus Basilier för att kunna fatta beslut.

Det anser delar av Eckerös fullmäktige som i kväll valde att bordlägga ärendet.
Frågetecknen gäller bland annat om Basilier juridiskt sett är anställd på prövotid eller inte och om det krävs två tredjedelars majoritet för att avsätta honom.

Man vill därför bjuda in en jurist till nästa möte som hålls den 8 april.

Rasmus Basilier karriär som kommundirektör gick snett från första början. På kommunkansliet blev stämningen så dålig att personalen på eget initiativ kopplade in företagshälsovården. Vad som framkom av det är hemligstämplat men klart är att det i kommunstyrelsen inte har bidragit till Basiliers fördel.

Basilier själv har förklarat de ansträngda relationerna med att det inte är hans fel eftersom politikerna gav honom den otacksamma uppgiften att effektivera och omorganisera verksamheten.

Enligt kommunstyrelsens har Basilier inte kunnat kommunicera med någon, inte med personalen, inte med de förtroendevalda och inte heller med kommuninvånarna. Inga större förändringar har skett då han uppmärksammats på bristerna, menar man.