DELA
Foto: PRIVAT

”Det är riktigt uselt och lågt”

Brändö rasar än en gång över att inget görs för att förbättra färjfästet i Åva.

Nu kräver kommunen ett möte med lantrådet och berörda ministrar.
Problemen med den tillfälliga angöringsrampen på Åva i Brändö har påtalats flera gånger och under flera års tid. Trafiken fungerar inte vid avvikande vattenstånd och bilar har fått skador på underreden då de kört av eller på.

Nu har kommunstyrelsen i Brändö behandlat problemet än en gång och det har resulterat i en skrivelse till landskapet där man ber om att få träffa lantrådet Katrin Sjögren (Lib) och ministrarna Nina Fellman (S) och Mika Nordberg (MSÅ).

Kommunen kräver en brådskande behandling som leder till att man får en hållbar lösning av problemet så fort som möjligt.

Av ärendets beredning i kommunen framgår att man nu levt med den tillfälliga lösningen i cirka 17 år.

– Vid minister Nordbergs besök i kommunen i januari togs frågan åter igen upp. Hans svar var att ärendet prioriteras men samtidigt redogjorde han för (de utopiska?) visionerna att flytta Åva-Osnäs linjens färjeläge längre österut till Bolmö och därmed skulle Doppingen få ärva Viggens gamla färjfäste, skriver Malena Strandvall, fullmäktigeledamot i Brändö.

– Det är riktigt uselt och lågt av landskapet/trafikavdelningen med minister Mika Nordberg i spetsen att inte ta sitt ansvar och bygga ett dugligt färjfäste, skriver hon vidare.

Läs mer i fredagens Nya Åland!