DELA
Foto: Stefan ÖhbergHUND I HEMMET? Klicka in dig på Nyans hemsida och besvara våra husdjursfrågor! På bild ser ni söta Wilmer.

Delta i Nyans husdjursenkät!

Hur många djur har du? Till vilken grad är de medlemmar i familjen? Varför har du husdjur? Dessa är några av frågorna som återfinns i den finlandssvenska husdjursenkäten, där man försöker kartlägga hur människor förhåller sig till sina lurviga och fjälliga vänner.
Finland är något av ett hundland. I alla fall är hundarna fler än katterna. I det övriga Europa är det tvärtom. Men så finns ju alla andra djur: möss, fåglar, marsvin, fiskar, sköldpaddor, ormar, spindlar, hästar. Och många, många fler.

I vissa fall handlar det om sällskapsdjur, i andra fall är djur en hobby eller livsstil. Hur är det egentligen i olika delar av Svenskfinland? Hur är det på Åland? De finlandssvenska dagstidningarna och Svensk Presstjänst vill nu kartlägga hur människor förhåller sig till sina små och stora djur. Det här sker med en webbenkät som kommer att hittas via de olika tidningarnas webbsidor. I enkäten finns frågor om praktiska aspekter men också om det emotionella, vad djurägare anser gör just deras husdjur så speciella.

Enkäten hittar du här. Den tar några minuter att fylla i och den är öppen från och med onsdag den 27 maj till tisdag den 9 juni.

Resultaten analyseras och publiceras i de finlandssvenska dagstidningarna i en artikelserie som börjar efter midsommar. (FNB-SPT)

 

LÄNK TILL ENKÄTEN.