DELA
Foto: Stefan ÖhbergÖVAR Gruppen övar inför lördagens föreställning. De är lite nervösa och tycker det ska bli spännande.

De ska dansa i musikal

En musikal, samma skådespelare men olika dansare. Dunderdansarna ska vara eldflugor i musikalen BRÄND när den visas på Åland i morgon.
Finlands Svenska Ungdomsförbunds musikal BRÄND hade premiär i Helsingfors den 31 mars och nu har turen kommit till Åland. I morgon är det föreställning på Alandica. Alla föreställningar har lokala dansgrupper som står för några dansnummer i musikalen. På Åland är det en grupp Dunderdansare.

– Dansarna kommer från olika grupper inom Dunderdans. Jag höll ingen audition som de gjorde på de andra orterna. Man fick anmäla intresse och den som hann först fick vara med, säger dansläraren Erica Dunder.

Föreställningen visas också i Helsingfors, Åbo och Vasa. Efter Mariehamn går föreställningen vidare, skådespelarna i musikalen är desamma men dansarna är från orten. För att vara med ska man vara åtminstone fjorton år.

13-årig dansare

– En tjej kunde tyvärr inte delta på grund av sjukdom så då tog hennes syster platsen istället. Hon är bara 13 år men det godkändes, säger Dunder.

Ålandsgruppen är den största gruppen som medverkar, tio tjejer totalt. De har inte hunnit öva särskilt mycket. De har varit till Helsingfors och koreografen har övat en gång med dem på Åland.

– De har övat hemma själva, de har skött det bra. Jag är stolta över dem, säger Dunder.