DELA
Foto: Jonas Edsvik

De satsar också nya pengar i Stallhagen

Stallhagen tar in 700 000 euro i nytt kapital.
Hälften kommer från trion Dennis Jansson, Jesper Blomsterlund och Stig Grönlund.
Den andra hälften står fem befintliga delägare för.
­ – Utgångspunkten var att vi skulle matcha deras summa, säger Hans Mikael Holmström som är en av dem.

 

Nyan berättade tidigare att en ny ägargrupp går in i Stallhagen och genom respektive företag köper större delen av den aktiepost som nuvarande ordförande Jan Wennström har. Tills nu har Wennström som störste ägare ägt 7827 aktier, eller cirka 11 procent av Stallhagen enligt senaste årsberättelsen.
Samtidigt väljer Stallhagen att förverkliga de emissioner som styrelsen fått fullmakt till de senaste två åren. Kapitalinsatsen kommer att delas mellan några tongivande tidigare delägare och den nya storägartrion, totalt runt 700 000 euro.
Storleken på respektive investering varierar.
– Vi har en stämma i vår och senast då är det klart vem som köpt vad, säger Hans Mikael Holmström som är vice ordförande.
Då ska även en ny styrelse och en ny ordförande efter Wennström väljas. Holmström räknar med att åtminstone en av de nya delägarna kommer att vilja ta plats i styrelsen.
– Naturligtvis vill de vara aktiva. Sen får vi hoppas att vi som sitter där får fortsatt förtroende.
Hans Mikael Holmström säger att pengarna ska användas offensivt, bland annat för att stärka Stallhagen lokalt på Åland och öka medvetenheten där ölet säljs hos Kesko i Finland.
Man ska även organisera sig med arbetsgrupper på ett nytt sätt.
– Det här diskuterades förstås i samband med att vi gjorde upp den här affären, så vi har en samsyn på vad vi ska göra. Vi vill bli bättre på Åland och det har till exempel inte varit så lätt att sälja Stallhagen på kran på restauranger här.
– Vi ska ju inte till Tyskland med Stallhagen.
Stallhagens årsstämma i vår kan nu präglas av framåtanda, istället för det dystra bokslutet för 2020..
– Med 2500 aktieägare tänker man en gång till kring de beslut man tar och undrar – vad tycker de om det här? säger Hans Mikael Holmström.
Björn Nylund
bjorn.nylund@nyan.ax
tfn 23 444