DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>I NORRBÖLE Dahlmans bedriver sedan 1979 sin verksamhet på Karlbergsvägen 5.

Dahlmans öppna för Sverige-samarbete

Trots ett lyckat krismöte i onsdags fortsätter förhandlingar med slakterierna i Sverige för de berörda köttproducenternas del. Även Dahlmans ser positivt på att öppna upp för samarbeten över pölen.

– Vi kan vända den här processen till något positivt, både för oss och för producenterna, säger vd Johannes Dahlman.

 

Onsdagens möte var ett fruktsamt sådant. Det konstaterar både Dahlmans vd Johannes Snellman och ordförande för producentförbundets utstkott Birgitta Eriksson-Paulsson.

– Mötet gick alldeles strålande. Johannes är väldigt lyhörd och vi kan konstatera att Dahlmans äntligen fått en vd som förstår företaget svaga punkter och vad som behöver utvecklas och förbättras, säger Eriksson-Paulsson.

En av de återkommande stötestenarna har varit bristande kommunikation från Dahlmans sida och det var en flitigt diskuterad punkt.

– Den här känslan av att man inte känt sig delaktig. Det är viktigt att dialogen öppnas upp och att man känner att han är lyhörd från Dahlmans sida och värderar producenten som samarbetspartner och inputen vi får från den sidan. Det här mötet gav mig en chans att presentera mina ideer, tankar och visioner inför framtiden.

Dessa visioner inbegriper bland annat tätare samarbete med producenterna, ett starkare varumärkesbyggande och förändring i prissättningen.

 

Läs mer i lördagens tidning.