DELA
Foto: Frans Jansson<07_Bildrubrik>ANRIK André Janczaks musikbutik är en plats var åländsk musiker känner till. Nu har Niklas Dahlblom köpt butiken.

Dahlblom tar över Music Shop

Den pensionerade kaffebryggaren ska åter tas i bruk. Utöver det skvallrar den nya ägaren Niklas Dahlblom inte om några förändringar i butiken.
I fyra år har André Janczak försökt övertala Niklas Dahlblom att ta över Music Shop när han går i pension. Till slut lyckades det. Niklas Dahlblom var tidigare teknisk chef vid Ålands radio och för närvarande försäljare vid Holmbergs. En annan merit är rollen som trummis i rockbandet Good Evening Manchester. Från och med den första september kan man hitta honom bakom kassan på Music Shop.

– André frågade redan för fyra år sedan och då sade jag nej för jag hade andra planer, men idén har växt. André är en bra övertalare, säger Niklas Dahlblom.

Blir det några förändringar?

– Jag vill rulla tillbaka istället och börja begagna kaffebryggaren som André pensionerat. Många tycker säkert att butiken borde utvecklas, men jag tror att de har fel. Jag kan inte räkna med någon guldgruva, men den har ju fungerat i trettio år, säger Niklas Dahlblom.

Hur viktigt är det med en musikbutik på Åland?

– Det är otroligt viktigt. Tänk dig att du spelar gitarr och har en spelning på lördag och så går en sträng av. Även om André hade lagt ner tror jag någon annan skulle ha startat en ny butik inom ett halvår, säger Niklas Dahlblom.