DELA
Foto: Jonas Edsvik

Clemes slutar som ordförande i ÅGK

GOLF. Från och med 2018 är Håkan Clemes inte längre ordförande i Ålands golfklubb (ÅGK). På söndag har man höstmöte och valberedningen föreslår Torbjörn Eliasson som efterträdare.
– Det är ett bra val, menar Håkan Clemes.

När Håkan Clemes, på höstmötet 2012, valdes till ny ordförande i ÅGK istället för Dick Lundqvist sade han att han skulle ”ge det några år”.
Snart har han suttit i fem år men fler blir det inte.
– Om sanningen ska fram så har det hela tiden varit min plan att sitta i ungefär fem år. Det är mycket arbete som krävs och nu känner jag att jag inte längre har tid, säger Clemes, som också vill hinna njuta av livet som pensionär.
– Det är mycket på gång inom ÅGK nu, speciellt ombyggnationen av Slottsbanan. Och då jag är borta från Åland stora delar av året är det bättre om någon annan tar vid.
Valberedningen föreslår Torbjörn Eliasson som ersättare till posten. Eliasson är hedersmedlem i klubben och satt också som ordförande i styrelsen 1994–2002, då Kungsbanan färdigställdes.
– Det är ett bra val, menar Håkan Clemes.

Varför det?

– Han har mycket erfarenhet och har också suttit som ordförande tidigare. Dessutom har han varit drivande i projektet att bygga om Slottsbanan.

Läs hela artikeln i torsdagens Nya Åland.