DELA

Cidermästare är på väg till Åland

Han fick priset för festivalens bästa cider.

Äppel från pappans odling på Geta Isaksö var råvaran.
I februari i fjol berättade Nya Åland om William Österlund från Geta som har öppnat en bryggeripub i Stockholm, Café Proviant på Arbetaregatan på Kungsholmen. En avknoppning från restaurang Proviant på Sturegatan på Östermalm.

Café Proviant hade då fått fina recensioner av Dagens Nyheters Krogkommissionen som testar restaurangutbudet i Stockholm.

– Folket bakom Café Proviant [har] lyckats skapa ett behagligt ställe som har alla förutsättningar att både bli en kvarterskrog och utflyktsmål för invånare från andra delar av stan, skrev DN, och konstaterade att Café Proviant lyckas pricka in alla de senaste krogtrenderna. ”Och de gör det med bravur.”

Sedan Nyan-artikeln har William och Proviant haft mera framgångar – med cider.

Vid Stockholm Beer & Whisky Festival ifjol vann Café Proviant Skärgårdscider klassen Cider/Perry/Mjöd på fat. En mycket prestigefull tävling och Gulddiplomet står väl synligt i fönstret på restaurangen.

William stod alltså för vinnarbrygden och råvaran hämtade han från pappa Yngves äppelodling på Isaksö.

– Det var ju närliggande, säger William, och avslöjar att han nu drömmer om att flytta tillbaks till Åland och börja med någonting inom mat- och dryck.

Läs mer i Nya Åland torsdag!