DELA
Foto: Jonas Edsvik

Centermissnöje med poster i Hammarland

Centern i Hammarland röstades konsekvent ner när fullmäktige utsåg representanter i olika förbunds- och bolagsstyrelser förra veckan.

– Det var väntat, säger C-medlemmen Stig Mattsson.
Centern i Hammarland led nederlag i kommunalvalet i höstas och antalet mandat i fullmäktige minskades till fyra av femton i det nya fullmäktige. Förra mandatperioden hade Centern nio ledamöter.

Det här avspeglade sig också när nämndledamöter och -ledning skulle utses av fullmäktige. Liberalerna, Moderaterna och Samarbetslistan samarbetade och alla de tio omröstningar som hölls slutade med att Centern förlorade.

Stig Mattsson tycker att de faktum att Centern fick 35 procent av rösterna i kommunalvalet borde ha gett partiet större utdelning.

– Förra perioden när Centern hade majoritet delade vi mera jämnt på ordförande- och viceordförandeposterna. Nu blev vi på sidan om med våra fyra mandat. Men nu blev det som det blev och vi går vidare, säger han.

I nämnder med sju ledamöter fick Centern två och i nämnder med fem ledamöter fick Centern en ledamot, helt enligt valresultatet.

I somras petade Hammarlandscentern Lasse Häggblom från vallistan till kommunalvalet och han fick inte heller ställa upp för Centern i lagtingsvalet. Tror du att det här är en reaktion på det?

– Det kan vara det, det är inte alls omöjligt.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!