DELA
Foto: Jonas Edsvik
Enligt informationen på Alarmcentralens hemsida brinner det i ett hus i Jomala. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Byggnad brann i Jomala

Vid 14.30-tiden på eftermiddagen inkom ett larm till Alarmcentralen om en brand i en tvåplansvilla i Jomala. Enligt räddningsledaren Krister Koskinen har branden troligtvis startat på utsidan i ytterväggen och sedan spridit sig till konstruktionen och taket. Krister Koskinen berättar att branden troligtvis startat vid en strömbrytare.

– Det är vad vi grovt kan konstatera i nuläget, säger han.

Ingen var hemma när branden startade och ingen person har skadats i samband med händelsen. Däremot är de materiella skadorna omfattande.

– Vi har varit tvungna att frilägga konstruktionen på taket och ytterväggarna. Det är en hel del materiella skador, säger Krister Koskinen.

Personer i närheten slog larm om branden när de såg rökutvecklingen.

Jomala FBK, Gottby FBK och högfordon från räddningsverket ryckte ut till platsen. Även en ambulans och akutbil fanns på plats och polisen har dokumenterat skadorna på huset.

Viss räddningspersonal finns på plats under kvällen för att utföra eftersläckningsarbete och förebygga följdskador av släckningen.  (ck)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp