DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>I FEL HÄNDER Polisens brev till Kalle om hans brottsanmälan hamnade i en annan killes kuvert. Den här gången gick det bra, men Kalle berättar om det skedda för att varna andra som kan råka ut för samma sak.

Brev från polisen hamnade hos fel person

För en tid sedan anmälde Kalle, som i verkligheten heter något annat, till polisen att en namngiven person hade hotat honom. Han kallades till förhör och har väntat på besked om hur det har gått och om ärendet skulle skickas vidare till åklagaren för åtalsprövning.

Beskedet att ärendet hade skickats vidare kom förra veckan – men en helt annan väg än han kunnat föreställa sig.

– I torsdags fick jag ett meddelande från en kille som hade fått det papper som skulle till mig i det kuvert han hade fått från polisen samma dag. Han hade hittat mig på Facebook via mitt namn, berättar Kalle som först trodde att den andra killen öppnat ett kuvert med Kalles namn och adress på.

– Men när han skickade en bild på kuvertet med hans namn på så förstod jag hur det hängde ihop.

I kuvertet fanns både ett papper som skulle till den andra killen och Kalles papper där det fanns många uppgifter – vem Kalle är, hans födelsedatum, att han är målsägande i ett ärende, att det handlar om hot och namnet på den som har anmälts för hotet.

Kalle ringde till polisen där han fick en ursäkt men ingen förklaring.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!