DELA
Foto: Rasmus Olin

Böter för hemfridsbrott

Polisen kallades till en privat bostad i Jomala i lördags. En man vägrade avlägsna sig från gårdsplanen efter att kvinnan i bostaden inte ville släppa in honom.

Efter att ha bankat på husets alla knutar och kastat föremål mot fönster kallades polisen till platsen. Patrullen avvisade mannen och gav honom ett bötesföreläggande i handen om 14 dagsböter för hemfridsbrott. Polisen påminner om att en befallning om att avlägsna sig kan resultera i böter för brottet tredska om man trotsar förmaningen.

En fordonskombination som genade över norra delen av Bussplan Mariehamn noterades av polisen som stoppade fordonet och delgav föraren böter för trafikbrott då det bara är bussar som får trafikera på området.

Under lördagsmorgonen bötfälldes en fordonsägare på Ålandsvägen då fordonsskatten var obetald. Straffet är tio dagsböter.

På lördagen genomfördes också trafiknykterhetskontroller. Alla förare som stoppades under dagen blåste noll promille.

– Utöver detta så har vi relativt ofta gäster bakom lås och bom vilka kräver resurser, likaså denna helg, skriver polisen i ett pressmeddelande samtidigt som man varnar för att det är halt i blidvädret.