DELA
Foto: Jonas Edsvik

Borde Paf betala tillbaka de stulna pengarna?

Borde Paf betala tillbaka de stulna pengarna?

Den frågan, och flera andra frågor kan du ta ställning till nu på Åland Gallup. Omröstningen är öppen från och med tisdag klockan 22 och stänger fredag samma tid.
794 personer deltog i den första omgången av Åland Gallup. Nu är det dags för den andra omgången av den stora åländska enkätundersökningen. Den här månaden väljer Nya Åland att fråga:

I två fall har det bekräftats att personer spelat hos Paf med förskingrade pengar.

Borde Paf betala tillbaka pengarna till de som drabbats av förskingringen?

Förra veckan kunde Nya Åland avslöja en ny spelhärva där Paf pekas ut som ett av sju spelbolag som tagit emot en stor summa brottsligt åtkomna pengar under åren 2015 och 2016 av en spelberoende man i riket.

Mannen – en tidigare kreditrådgivare på ett av Danske Banks Esbokontor i Finland – dömdes förra månaden för grovt bedrägeri och grov förskingring av Esbo tingsrätt till ett tre och ett halvt år långt fängelsestraff. Mannen hade utnyttjat sin ställning i banken för att komma över pengar till sitt nätspelande. Han gjorde många falska kreditansökningar i sex bankkunders namn och med deras personuppgifter, lyfte själv lånen och förde över pengarna till sina egna konton.

I domen framgår att han använde pengarna för att finansiera sitt nätspelande. Han betalade tillbaka en del av pengarna till banken under tiden för att dölja brotten och bankens förlust uppgick sist och slutligen till 887 000 euro, pengar som nu återkrävs av den dömde som spelat bort allt.

Det finns i och med domen två bekräftade fall, det andra är den åländska så kallade förskingringshärvan åren 2009-2012, där Paf har tagit in förskingrade pengar i verksamheten.

Nya Åland undrar vad ni tycker. Borde Paf betala tillbaka pengarna till de som drabbats av förskingringen?

Gå in på Åland Gallup och rösta. Åland Gallup ställer även frågorna:

– Vilket parti skulle du rösta på om det var val i dag?

– Vilket parti röstade du på i valet 2015.

Här på Nya Ålands hemsida (klicka här) eller Facebook-sida hittar du till omröstningen. Alla som deltar är garanterat anonyma. Även Ålands Natur och Miljö ställer en fråga den här månaden.

Delar av resultatet redovisas i Nya Åland nästa vecka.