DELA
Foto: Jonas Edsvik

Boende vaknade av inbrott

En person boende i Mariehamn ringde under helgen polisen efter att ha upptäckt  objuden gäster i sitt hem. Personerna som brutit sig in hade hunnit lämna platsen innan polisen kom dit, men en av personerna kunde identifieras och ärendet utreds som grov stöld, alternativt hemfridsbrott. Det är ännu oklart om personerna lyckats stjäla något i bostaden. 

Polisen kontaktades under helgen också av hemtjänsten som var orolig för en av sina klienter som man inte fått kontakt med. Efter att ha brutit sig in i klientens lägenhet fann polisen personen i mycket dåligt skick. Polisen ringde efter ambuland och personen togs om hand av sjukvården. 

 Det har också kommit samtal till polisen om bedrägerier där privatpersoner blivit kontaktade av någon som utger sig för att vara från Microsoft och begärt att man ska ladda ner en fil på sin dator. 

Gör inget som de begär utan lägg bara på telefonen och svara inte på deras e-post, filen som man laddar ner ger dom tillgång till all eran information även bankuppgifter. Kontakta polisen ifall sånt sker så en anmälan om bedrägeri kan upprättas”, skriver polisen i ett pressmeddelande.