DELA
Foto: <07_Bildrubrik>HJULKRYSSNING Om du kryssar till Köpenhamn kan du ta hojen med och cykla längs kajerna i Nyhavn.

Birka satsar på cykelkryssningar

Birka Cruises börjar samarbeta med rundresearrangören Tema med cykelkryssningar.
Konceptet går ut på att ordna kryssningar till resmål som lämpar sig för cykelturer och där Tema har lagt upp cykelrutterna. Tema har också en reseledare med under hela resan.

– Tillsammans med Tema har vi skapat ett nytt sätt att resa, jag har i alla fall aldrig tidigare hört talas om cykelrundresor i kombination med kryssningar, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Två cykelresorna arrangeras inkommande sommar. Det handlar om 4-dygnskryssningar med besök i Köpenhamn, Gotland och Bornholm.

– Det känns roligt att inleda ett samarbete med Birka Cruises och att kunna erbjuda Temas populära cykelkoncept i Skandinavien för första gången. Vi tror att just kombinationen kryss och cykling lockar en ny publik, säger Lin Kraft, chef för Temaresor.

Som Nya Åland tidigare berättat blir Birka Cruises första rederi någonsin med kryssningar längs Norrlandskusten. När resenyheten presenterades var två resor i juni 2016 inbokade till världsarvet Höga Kusten med strandhugg i Härnösand och Luleå.

– 70 procent av resorna sålde slut på två dygn. För att möta det rekordstora intresset utökar rederiet med ytterligare en avgång i juni 2016, berättar Marcus Hammarström.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!