DELA

Biljakt efter rattfull slutade med spikmatta

Biljakt i 150 kilometer i timmen, som slutade först när polisen använde spikmatta. Och då upptäckte polisen att föraren satt och drack öl i bilen.

Det var på Lemlandsvägen, under morgontimmarna på nyårsnatten, som en bilförare vägrade stanna trots polismans tecken. Polisen följde efter bilen med sirenerna påslagna från branddepån i Lemland längs Lemlandsvägen fram till Lemströms kanal.

Såhär berättar polisen: ”Vid kanalbron gjorde bilen en U-sväng och fortsatte sin färd i riktning mot Lumparland. Hastigheten var stundvis runt 150 kilometer i timmen. Vid Lumparsund hade en annan polispatrull lagt ut en spikmatta på vägen och polisen kunde tack vare detta få stopp på fordonet cirka 300 meter senare. Vid gripande drack chauffören i bilen öl och vägrade blåsa i polisens alkometer.”

Blodprov som utfördes på den misstänkte visade att han hade motsvarande 2,43 promille alkohol i blodet. Polisen har nu slutfört förundersökningen i ärendet och personen är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt rattfylleri. Han har även temporärt körförbud. Ärendet överlämnas nu till åtalsprövning.

Anna Björkroos