DELA
Foto: Jonas Edsvik

Bilist stannade inte på polisens signal

Polisen tvingades ta till olika metoder för att stoppa en bilförare i närheten av Lemland Söderby under natten till söndagen.

Först när polisbilen körde upp jämsides med sirener och blåljus på reagerade föraren.
Polispatrullen ämnade stoppa bilföraren för att kolla dennes körskick i samband med trafikövervakning på Lemlandsvägen. Patrullen slog på polisbilens signalanordning och stopptecken för att signalera åt föraren att stanna.

Men bilen stannade inte utan färden fortsatte i flera minuter. Polispatrullen, som följde efter, slog på sirener och blinkade med helljuset men detta hade ingen effekt på föraren. Till slut tvingades patrullen köra upp jämsides med bilen och först då reagerade bilisten.

Det visade sig att föraren var nykter men fick ett bötesföreläggande då hen inte stannat på polisens stopptecken.

Överförfriskade kroggäster gav polisen en hel del jobb under morgonnatten. En krogvakt begärde hjälp för att få bukt med en full kund som enligt uppgift hade försökt sparka och spottat på vakten då han skulle avlägsna kunden. Kunden gjorde samma sak också mot polispatrullen och greps för skydd mot brott och störande beteende. Personen misstänks dessutom för misshandel.

I samband med krogstängningen fick polisen göra ett flertal ingripanden. Ett fall särade patrullen på två personer som rykt ihop och i ett annat fall grep patrullen två personer som råkat i handgemäng ,ed varandra. När en av personerna säkerhetsvisiterades och placerades i polisbilen ville flera anmäla samma person för att ha hotat och misshandlat en i sällskapet. Den misshandlades skador fotograferades och dokumenterades och ärendet utreds som olaga hot och misshandel.