DELA
Foto: <07_Bildrubrik>OBESVARADE FRÅGOR Är det fråga om två bilar fullastade med gamla batterier som var ute på de svenska vägarna i går eller är den som började brinna på E 18 samma som den som var i Kapellskär?

Bil från Åland polisanmäldes

En bil som i går körde av Rosella i Kapellskär utreds för miljöbrott.

Fordonet var överbelastat med bilbatterier.
Kustbevakningen i Sverige bekräftar för Nya Åland att man i går på förmiddagen gjorde en polisanmälan om misstänkt miljöbrott då man upptäckte att en bil i Kapellskär var fullastad med ett 100-tal gamla bilbatterier.

Då polisen kom till platsen var fordonet borta.

Bilen kom enligt Kustbevakningen med Rosellas morgontur från Åland men om den också var åländskregistrerad gick i går inte att få bekräftat. Kustbevakningen hänvisar till polisen och polisen säger sig inte ha några registeruppgifter.

Gamla bilbatterier i ett fordon dyker upp ytterligare en gång under samma dag.

Vid 14-tiden på eftermiddagen fick räddningstjänsten i Sverige larm om att en bil brinner på E18 vid Ledinge avfart. Det visade sig att däcket på en bil hade fattat eld. Fordonet, en skåpbil, var fullastad med gamla batterier.

Bilen hade enligt jouren på räddningstjänsten kommit från Rimbo-Norrtäljehållet men om det var samma bil som den i Kapellskär visste ingen. Också i det här fallet saknas uppgifter om registernummer.