DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>AVSKED Anders Ingves spenderade helgen i Stockholm. Han säger att han inte fokuserar på saker han inte kan påverka och har ägnat helgen åt att göra sånt som han mår bra av. När Nya Ålands fotograf Stefan Öhberg träffar Ingves är han på ett café i Mariehamn.

”Beskedet kom som en blixt från klar himmel”

Efter några dagar har beskedet sjunkit in.

Anders Ingves är inte bitter över att få sparken, men besviken på styrelsens agerande.

– Det fanns ingen dialog på förhand, säger han.

– Beskedet kom som en blixt från klar himmel.
Anders Ingves kontor ligger på nedre plan i Pafs tillfälliga lokaler i Jomala. Rummet ligger i mitten av kontorslängan och direkt när man går från receptionen ser man in i hans rum tvärs över det öppna kontorslandskapet.

Han packar sina saker i flyttlådor. Pärmar, böcker och plastfickor med papper läggs ner i lådan, vissa grejer tittar han lite längre på, andra sorterar han till högen med sådant han inte tänker behålla.

En medarbetare kommer in i rummet.

– Ursäkta, men jag måste få krama dig. Jag blev så ledsen när jag läste om det här. Vi ses väl i sommar igen?

Det blir känslosamt när personalen tar avsked och Anders Ingves blir berörd av kollegornas ord.

– Jag har fått frågan hur jag mår, det är lite instabilt känslomässigt. I övrigt är det mera en besvikelse över styrelsens sätt att agera. Det är upp till styrelsen att tillsätta och avsätta vd. Men man kan göra det på olika sätt och jag är besviken över sättet de valde.

– Styrelsen gjorde vad den ansåg var det bästa sättet att få till en förändring men om det är det bästa för Paf är jag tveksam till.

Läs den stora intervjun med Anders Ingves i papperstidningen eller E-Nyan!