DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>OMNÄMND Ett fåtal av kvinnans omnämningar i Ålands och Stockholms tingsrätt. Polisen på Åland har utrett flera fall där hon har varit part. Just nu är hon misstänkt för bedrägeri och eventuellt falsk angivelse.

Bedragerska har gediget register

Bedragerskan som Nyan skrev om i måndags återfinns i flera fall i åtminstone Ålands, Stockholms, Göteborgs och Luleås tingsrätter. För närvarande är hon misstänkt i två utredningar hos polisen på Åland.
Sedan Nyan skrev om det unga paret som svindlats på 2 450 euro över en lägenhet de aldrig fick flytta in i har flera personer kontaktat Nya Åland och nämnt att också de har otalt med kvinnan.

På polisen är Peter Sjöberg förundersökningsledare i det unga parets bedrägerimål. Han berättar att hon för närvarande är misstänkt i ett ytterligare fall, som kan komma att rubriceras antingen som bedrägeri eller falsk angivelse.

Vad händer i utredningarna nu?

– Vi är i faktainsamlingsskedet, utredningarna har precis påbörjats och vi försöker få tag på målsägande, säger Peter Sjöberg.

Känner ni till kvinnan sedan tidigare?

– Hon förekommer sedan tidigare i upprepade antal fall de senaste åren.

I Ålands tingsrätt nämns kvinnan bland annat i en stämningsansökan angående obetalda hyror och förstörd inredning och vitvaror i en tidigare bostad i Sverige.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!