DELA
Foto: Markus Mattila

Båtäventyr för barn och äldre

Årets båtäventyr för barn byggs på med ett nytt äventyr i år.

– Vårt båtäventyr kom till för fyra år sedan efter en förlaga av det svenska projektet ”Sommarlycka” som körde och kör båtutflykter för barn och unga som kanske inte har råd att åka på ngn annan sommarlovsresa, kanske har ett funktionshinder eller helt enkelt inte har någon möjlighet att komma ut på sjön annars. Vi tyckte det var en fantastisk ide och med närheten till sjön och båtar var ju Åland en ypperlig plats för ett båtäventyr. Vi i projektgruppen jobbar därmed helt ideellt och äventyren möjliggörs av sponsorer, berättar Mysan Sundqvist.

Hon har blivit tillfrågad om kunde ordna ett motsvarande äventyr för äldre som av någon orsak inte heller kommer ut på sjön.

Det blir verklighet den 2 augusti när Albanus kastar loss från Sjökvarteret i Mariehamn.

– På förmiddagen seglar vi ut med den äldre generationen och på eftermiddagen får de yngre följa med (barn 6-12 år). På förmiddagen seglar vi genom Lemströms kanal och på eftermiddagen bär det av till Rödhamn. Detta tack vare personalen på Fjäder och de företag som deltagit i Steel FMs julhälsningar.

Känner man någon äldre person som gärna skulle vilja komma ut på sjön, men av någon anledning har svårt att göra det på egen hand, så kan man kontakta Erika Boman på tel. 040 567 69 39, eller erika.boman@ha.ax.