DELA
Foto: Jonas Edsvik

Avsevärt försämrat kvartal för Viking Line

Den pågående COVID-19 pandemin har allvarligt försämrat koncernens verksamhetsförutsättningar. Det uppger Viking Line i sin verksamhetsöversikt för perioden januari – september 2020.


– Resultatet för det tredje kvartalet, som vanligtvis genererar största delen av årets resultat, var negativt och därmed avsevärt mycket sämre 2020 än tidigare år på grund av COVID-19 pandemin, skriver man i ett utskick.

Koncernens omsättning uppgick till 154,2 miljoner under perioden 1 januari–30 september. Det är en minskning med 59,5 procent jämfört med samma period 2019.

Man har trots verksamhetsbegränsningarna upprätthållit en oavbruten passagerar- och frakttrafik mellan Sverige och Finland. Men personalen har burit en tung börda genom de permitteringar och nedskärningar som vidtagits i koncernens samtliga verksamhetsländer.

– Personalens engagemang då arbetstillfällen har beretts har varit beundransvärd. Jag uppskattar mycket deras starka insatser under denna kärva tid, säger VD Jan Hanses.
Hanses säger att man reagerade snabbt på krisen från bolagets sida.

– Marknadsutvecklingen är fortsatt svår att bedöma och det kommer att ta lång tid innan vi ser en återhämtning. Vi ämnar fortsättningsvis att fokusera på det vi kan påverka i denna utmanande tid: att sälja reseupplevelser och frakttjänster, betjäna våra kunder, säkerställa våra medarbetares hälsa, bedriva vår verksamhet så effektivt som möjligt, trygga vår finansiella uthållighet och driva vårt nybygge framåt.

 

Läs mer i tidningen.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp