DELA
Foto: Ålands sjöräddningssällskap

Åtta sjöräddningsuppdrag under midsommarhelgen

Fritidsbåtar på grund, patienttransport och motorproblem var några av Ålands sjöräddnings uppdrag under midsommarhelgen. Totalt fick sjöräddningen rycka ut åtta gånger.

Ålands Sjöräddningssällskap fick rycka ut åtta gånger under årets midsommarhelg. På torsdagen, dagen innan midsommarafton, stannade motorn i en båt på Ålands hav. Båten bogserades till Mariehamn med hjälp av Rescue Svante G. På en patrullkörning såg besättningen på Rescue Mobben en drivande båt med öppen motorlucka. Efter undersökningar visade det sig handla om ett bränsleproblem. Båten bogserades till sin hemmahamn. Rescue Lion bogserade hem en båt i Mariehamn som hade fått teknikstrul. I Eckerö hade en båt fått problem med motorn och kunde inte längre köra framåt. Rescue West bogserade båten till hamn.

Körde på grund

På midsommarafton körde ett sällskap i Vårdö på grund, vilket ledde till att drevet havererade och båten började ta in vatten. Rescue Stormskär larmades till haveristen och bogserade och länsade båten. Väl i hamn lyftes båten upp med hjälp av en kranbil för vidare transport till reparation.

Skadad på ö

Under midsommardagen gjordes en utryckning i Lumparland. En person hade skadats på en holme och Rescue Krickan transporterade sedan personen till Långnäs. Personen överlämnades till ambulans för vidare vård.

På söndagen assisterade Krickan en båt vars snurra inte gick igång efter en heldag ute på sjön. Med hjälp av en startbooster startade sedan snurran igen.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp