DELA

Åtalad man hade narkotika i tingsrätten

En åtalad man hade med sig narkotikaklassade preparat i tingsrätten när han skulle på sin egna förhandling. Åtalet: narkotikabrott.
– En person omhändertogs på platsen för straffbart bruk av narkotika, bekräftar fältchef Jan Johansson.

En man som på torsdagen åtalades för att 2015 ha infört narkotika från Sverige till Åland, blev inför tingsrättsförhandlingen stoppad i säkerhetskontrollen. Väktare på plats påträffade nämligen narkotikaklassade preparat i mannens jackfickor.
– Vi hade ett ärende i tingsrätten och en person delges en strafforder – eller böteslapp – gällande straffbart bruk av narkotika, säger fältchef Jan Johansson.

Ett av de narkotikaklassade preparaten var en adhd-medicin som personen senare i förhör säger sig ha på recept från Sverige.
– Sedan hittades också en tablett av okänt ursprung som visade positivt på narkotikasnabbtest. Vi vet ännu inte vad den här tabletten är för något, säger Jan Johansson.

Vad säger du om att personen tog med narkotika till rätten?
– Nej, det säger jag väl ingenting om. Förutom att man inte ska hålla på med det här överhuvudtaget. I rätten sker det granskningar ibland och då slutar det så här. Det var bra gjort av väktarna som var på plats och vaket jobbat.

Läs mer i fredagens Nyan!