DELA
Foto: Jonas Edsvik

Åtalad för sextvång

En man åtalades i går i Ålands tingsrätt för att sexuellt ha tvingat sig på en kvinna i hennes lägenhet. Enligt åtalet knuffade mannen omkull kvinnan och låg ovanpå henne samtidigt som han stötte sig mot henne och tog på henne.

Händelsen inträffade i maj 2015 då den åtalade mannen och hans kompis träffade målsägaren och hennes väninna på en nöjeslokal. Alla fyra gick hem till målsägandens lägenhet i centrala Mariehamn.

Efter att mannens och kvinnans vänner gått in i ett av lägenhetens sovrum för att umgås mer privat blev målsäganden och den åtalade ensamma i vardagsrummet.

Kvinnan berättade att mannen redan tidigare under kvällen hade stött på henne, men att hon förklarat att hon inte var intresserad och även hade pojkvän. I lägenheten återupptog mannen sina närmanden.

– Han började genast ifrågasätta varför jag inte satte mig i hans famn. Jag berättade igen att jag inte var intresserad och att jag hade pojkvän, men han menade att så länge man inte är gift så är det lugnt och att kvinnor nog vill fast de ibland säger att de inte vill, berättade kvinnan.

Kvinnan gick ut och rökte och när hon kom tillbaka kom mannen fram till henne och lade sig ovanpå henne och började ta på henne.

Den åtalade medger att han varit i kvinnans lägenhet, men nekar till brottet. Han hävdar att det i stället var målsäganden som gjorde närmanden mot honom.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!