DELA
Foto: Annica LindströmSjöräddningen.

Aschberg döpte donerad skoter

Betsy. Det namnet fick Ålands sjöräddningssällskaps nyaste ”rescue-runner”, en specialbyggd vattenskoter, i går när den svenska medieprofilen Robert Aschberg slängde en skopa bubbel över henne.
Skotern har Ålands sjöräddningssällskap fått i gåva av den svenska sjöräddningen i höstas då åländska frivilligorganisationen fyllde 50 år. Planen är att skotern ska finnas på sjöräddningssällskapets räddningsbåt Svante G.

– Själva skrovet är byggt för att fungera för att plocka upp människor ur vattnet. Jag har själv kört en sådan och de är väldigt smidiga på grunt vatten eller på ställen där man inte vill använda sig av större båtar.

Anledningen till att det var just Aschberg som fick äran att döpa båten är att han varit styrelsemedlem i Sjöräddningssällskapet i Sverige sedan 1998.

– Det är fantastiskt fint arbete och en frivilligorganisation som svarar för 70 procent av alla räddningsinsatser.

Robert Aschberg har varit engagerad i Sjöräddningssällskapet i många år. Förra året deltog han i räddningsaktionen Gula båtarna. Gula båtarna är en kampanj som finansieras av Schibsted för att samla medel till den svenska sjöräddningen för en räddningsinsats på Medelhavet.

Läs mer i dagens Nya Åland!