DELA

Ålänning med i Eurovision-tävling ikväll

Jonas Gladnikoff är bosatt på Åland och är en av fyra låtskribenter bakom låten Good Enough som ikväll framförs av Annica Milán och Kimmo Blom i Tävlingen för ny musik, den finska uttagningstävlingen för Eurovision Song Contest.

Låten skrevs på Åland i somras tillsammans med Primoz Poglajen, Michael James Down och Matthew Ker. Ikväll kl 21 gäller det. Blir det finalbiljett eller inte?

I Finland kan man höra låtarna långt i förväg innan tävlingen börjar. Om man skall tro på schlagerfansen skulle ”Good Enough” ta hem segern i Helsingfors. Den leder den största omröstningen som finns på nätet. Men det omdömet är baserat på de musikvideor som både finns på YLE:s Arena och på YouTube.

Sist och slutligen är det liveframträdandet som gäller. Förra veckan tävlade årets största förhandsfavorit Pää-Äijät, men de föll pladask och åkte direkt ut. Numret skulle vara humoristiskt, men uppfattades bara som smaklöst och överdrivet.

Annica Milán och Kimmo Blom har bra scenkemi ihop, men frågan är om själva låten är lite för svensk för finsk smak. ”Good Enough” kunde lika gärna framföras av svenska duon Fame, ni mins Jessica Andersson och Magnus Bäcklund. Det är riktig svensk eurovisionsschlager. Men frågan är om det är ute eller inne med sånt.

David Lindström