DELA
Foto: Jonas Edsvik

Apotekstjuv fick fängelse

En man i trettioårsåldern dömdes i går till drygt tre månaders fängelse för bland annat stölder på Nya Apoteket och Central-Apoteket.
I januari 2016 bröt sig mannen in i Central-Apoteket i Mariehamn genom att kasta en sten genom fönstret. I lokalen stal han 100 tabletter av Xanor och åt fyra tabletter av samma preparat.

I samband med att han bröt sig in fick han sår som gjorde att hans blod förstörde flera andra förpackningar av medicin. I inbrottet har apotekets inredning tagit skada.

I mars samma år gjorde mannen sig skyldig till en ny stöld, denna gång på Nya Apoteket. Han har återigen med en sten slagit sönder en fönsterruta och tagit sig in i lokalen. Också denna gång har han han i samband med att han tagit sig in skurit sig och fått ett sår som ledde till blodspår i lokalen. Från Nya Apoteket stal han 100 tabletter av Imovan och en förpackning med tolv tabletter Zolmitriptan Sandoz. Detta brott erkände mannen.

Mannen var sedan tidigare dömd till ett villkorligt fängelsestraff. Mannen dömdes för de båda apoteksstölderna, försök till stöld och straffbart bruk av narkotika. Sammanlagt, med de nya brotten och hans reststraff inräknat, föll domen på tre månader och tio dagars fängelse.

Läs mer i fredagens Nya Åland!