DELA
Foto: Jonas EdsvikORD MOT ORD Föreningen förbereder en polisanmälan för förskingring, men den tidigare anställde nekar och funderar på en motanmälan.

Anställd polisanmäls för förskingring

En tidigare anställd i en stor åländsk förening polisanmäls inom kort misstänkt för att ha förskingrat en större summa pengar.

Förskingringen misstänks ha pågått under flera år.
Enligt vad Nya Åland erfar handlar det om en förening med cirka 150 medlemmar – företag inom vitt skilda branscher samt landskapet och kommuner.

Misstankar om brott uppstod sommaren 2014 när föreläsare som föreningen anlitat hörde av sig för att de inte fått betalt. En närmare granskning visade att den anställde troligen förskingrat pengar under flera år.

Någon summa har inte nämnts men det kan enligt uppgift handla om mycket pengar. I ett skede har den anställde fått möjlighet att ingå förlikning men försöket ledde inte till resultat. Den anställde jobbar inte kvar i föreningen.

På grund av det misstänkta brottet har föreningen inte haft årsmöte på två år, men från och med nyår har föreningen startat på nytt efter att alla gamla skulder hade betalats. Enligt vad Nya Åland erfar handlar det om rätt stora skulder.

Den utpekade personen nekar till brott.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!