DELA
Foto: Joakim Holmström

Ansiktsskyddet ska fortfarande användas

Landskapsregeringen beslutade under torsdagen att allmänheten fortfarande rekommenderas använda ansiktsskydd i kollektivtrafiken och på allmänna platser inomhus där man inte kan hålla avstånd. Det här gäller alla över 12 år. Beslutet gäller fram till den 17 februari.

Samtidigt beslutade man att ansiktsskydd ska distribueras till alla skolor från årskurs 7, gymnasieskolorna, folkhögskolan och musikinstitutet och att alla rekommenderas använda dem vid närundervisning. Beslutet gäller till den 17 februari. Kostnaden per vecka är cirka 11 000 euro.

Landskapet har även beslutat att ansiktsskydd ska delas ut gratis till alla som använder kollektivtrafik, vilket inkluderar skärgårdsfärjorna och matartrafik. Beslutet gäller till den 17 februari. Kostnaden för det här är cirka 5 000 euro per vecka.

Landskapet har också förlängt beslutet om kraven för för användning av kundutrymmen, vilket gäller till den 17 februari. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp