DELA

Vann 1 000 euro i Nyan-tävling

Nya Ålands annonstävling Tävla med Nyan är avgjord. Vinnaren heter Ann-Britt Björkman och kommer från Eckerö, Storby.

– Jag blev jätteförvånad. Jag trodde inte att jag skulle kunna vinna, säger hon.
Nya Ålands Annonstävling ”Tävla med Nyan” blir bara populärare gång för gång. Den här gången lämnades över två tusen tävlingskuponger in och det är en förvånad vinnare som mottar toppvinsten, presentkort på tusen euro, från Eckerö Linjen.

– När de ringde från Nyan så blev jag först fundersam eftersom jag ju redan är prenumerant. När jag fick veta att jag vunnit kändes det jätteroligt, säger hon.

Hur vinnaren ska använda sina resecheckar är redan klart.

– Det blir nog åtminstone en teaterresa, säger Björkman.

Uppleva nya platser

Att resa är ett väldigt stort intresse säger Björkman och tillsammans med sin man har hon rest runt stora delar av världen.

– Det är så skönt att bara komma bort en helg. Få lite ombyte, säger hon.

Om vinnaren får välja blir det resmål där man kommer nära naturen och människorna. Ett av favoritresmålen är Thailand och ön Koh Chang.

– Vi har en son som bor där med sin familj. Vi brukar åka ner och hälsa på varje år, säger hon.

Båtar och kryssningar är en annan favorit. I år finns en resa till Höga Kusten planerad i Birka Cruises regi och dessutom kommer en vecka att spenderas på Hurtigruten som varit ett drömresmål länge.

– Det ska bli väldigt spännande. Det är någonting särskilt med längre kryssningar. Man får se så många nya platser varje dag. Det uppskattar jag, säger hon.

Andrapriset i tävlingen, ett presentkort på femhundra euro från Maxinge gick till Dolores Häggblom och Gunnel Simolin tog hem tredjepriset, ett presentkort på 250 euro från Varuboden.