DELA
Foto: Istockphoto

Äldre kvinna lurad av sol- och vårare

En man från Mariehamn misstänks för flera grova brott efter att ha utnyttjat en äldre kvinnas försvagade tillstånd och lurat henne på pengar.

Den grova förskingringen ska ha pågått i två och ett halvt år.
Det är en omfattande historia som rullas upp i Egentliga Finlands tingsrätt så småningom. Trots att mannen är från Åland och kvinnan har en fastighet på Åland begicks de misstänkta brotten i riket och därför är det tingsrätten och polisen i Åbo som sköter ärendet.

Mannen misstänks för grov förskingring, grovt ocker och försök till grov förskingring under tiden januari 2013 till mitten av maj i år.

Kvinnan, som i dag är drygt 80 år, och mannen träffades för flera år sedan och gifte sig. Enligt förundersökningen har mannen sålt saker ur kvinnans bostad för att få pengar, fått henne att lyfta pengar till honom från sina konton, använt sin bestämmanderätt i hennes företag och fått tillgångar från hennes företag.

Mannen satt bakom lås och bom en tid medan de misstänkta brotten utreddes. Han släpptes i mitten av juli men belades med reseförbud av polisen till den 11 september.

Läs mer i dagens Nyan!