DELA

Alarmcentralen: Fira lugnt och håll avstånd

Fira lugnt i begränsade sällskap, håll avstånd och följ alla myndigheters direktiv. Var försiktig med fyrverkerier. Det påminner Alarmcentralen om inför det stundande nyårsfirandet.

Inför årets nyårsfirande påminner Alarmcentralen om flera viktiga saker för att få ett så lugnt firande som möjligt. Det är viktigt att komma ihåg att fira lugnt i ett begränsat sällskap. Det är även viktigt att hålla avståndet och följa alla de direktiv som myndigheter gått ut med i och med coronapandemin. Det råder fortfarande ett allvarligt smittläge på Åland, påminner alarmmästare Johan Ehn.

Fyrverkerier och alkohol

Alarmcentralen lyfter även fram att alkohol och fyrverkerier inte hör ihop. Den som köper och skjuter utomhusfyrverkerier måste vara minst 18 år gammal. Det är också viktigt att följa bruksanvisningen och kontrollera att fyrverkeripjäsen inte är skadad.

Det är den som tänder fyrverkeripjäsen som ansvarar för eventuella konsekvenser. Kom även ihåg att hålla dig på behörigt avstånd från fyrverkeripjäserna.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp