DELA
Foto: PRIVATAnders Wall, till vänster, var en gästerna då Anders Wiklöf, i egenskap av Ålandsbankens huvudägare, bjöd ett trettiotal av Sveriges ledande entreprenörer, investerare och vetenskapsmän på middag i bankens representationsutrymmen i Stockholm hösten 2013. Enligt ett pressmeddelande fanns bland andra finans- och företagslegenden Anders Wall, företagargreven Ian Wachtmeister och före detta SAS-chefen Janne Carlzon bland gästerna. –¿Under den senaste tiden har Ålandsbanken upplevt ett växande intresse i Sverige för sin förmögenhetsförvaltning. Samtidigt har man i Sverige visat ett tilltagande intresse också för att köpa aktier i banken, konstaterar man i pressmeddelandet. Tacktalet hölls av Anders Wall som beskrev Wiklöf som en viktig representant för entreprenörskap och en fascinerande människa, som vågar satsa på sig själv.Anders Wall och Anders Wiklöf

Ålandsvän i blåsväder

Den svenska finanspampen Anders Wall blev rubrikernas man i går när han drogs in i Panamahärvan. Enligt SVT finns Walls underskrift på läckta dokument från 2013.

– Dessa dokument visar hur ett bolag med namnet Golden Delta Limited registrerats i Bahamas 2005. Den som kontrollerar detta företags bankkonto är Wall, skriver SVT Text.

Wall själv säger till SVT att han aldrig ens hört talas om bolaget.

Anders Wall är sedan lång tid tillbaka nära vän med kommerserådet Anders Wiklöf. Anders Walls stiftelse har också delat ut stipendier till de åländska sångarna Sofie Asplund och Philip Björkqvist. (tt-s)