DELA
Foto: DANIEL VANNAN

Ålandstrafiken hoppas ha lösning ”inom kort” – messar och ringer bokade kunder

Det är bråda dagar för personalen på Ålandstrafikens kontor som messar och ringer bokade kunder på de inställda linjerna.
– Vi hoppas ha en lösning för Brändö-Kumlingelinjen inom kort och alternativ för Mergus bortfall förhoppningsvis inom denna vecka.

Ålandstrafikens kontor är stängt idag, men man når personalen på telefon och mail. Personalen har haft fullt upp med att under tisdagen och onsdagen kontakta bokade kunder till Tvärgående och Brändö-Kumlingelinjen som ställts in.

– Först messar vi bokade kunder så de får infon någorlunda i tid, därefter ringer vi bokade kunder, säger Gilla Karlsson.

Hur långt framåt avbokar ni kunder?

– Vi har hittills hunnit avboka eller omboka Mergus-resenärer och på Brändö-Kumlingelinjen för måndag och idag onsdag. Idag kontaktar vi kunder bokade torsdag och Mergus-resenärerna har fått sms-info.

Erbjuder ni er att omboka till senare eller till andra alternativ?

– Ja, om alternativ finns.

Hur stort tryck är det på existerande linjer nu? Är mycket fullbokat i veckan?

– Ja, som vanligt är det högt tryck på kapaciteten under högsäsong. Och bortfallet av en färja under högsäsong ökar trycket ännu mer.

Karlsson säger att man hoppas på positiva nyheter snart.

– Vi hoppas ha en lösning för Brändö-Kumlingelinjen inom kort och alternativ för Mergus bortfall förhoppningsvis inom denna vecka.

Det har funnits kritik gällande informationstavlorna och att texten om de inställda färjorna är så liten och svår att se?

– Informationen finns på aktiva avgångstavlor. Hänvisar frågan om textstorleken till byråchefen.

Varför har ni ingen information på engelska eller finska på hemsidan?

– På hemsidan har vi verktyget ”Translate” uppe på vår startsida. Kunden kan välja det språk som önskas. Kunderna får informationen på svenska, finska och engelska vid kontakt med vårt kontor.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp